ZTE nu va mai putea folosi hardware Qualcomm sau Intel în următorii şapte ani

Statele Unite ale Americii continuă strategia de reducere a gradului de colaborare cu companiile chinezeşti şi după ce Huawei aproape că a fost interzisă în această ţară, mai nou ZTE nu mai poate utiliza hardware sau software de la companii americane pentru următorii şapte ani.

Decizia autorităţilor vine în contextul în care ZTE a fost acuzat că a încălcat embargoul pus de Statele Unite ale Americii pentru Iran şi Coreea de Nord şi a continuat să vândă produse ce conţineau componente şi tehnologii americane. Producătorul chinez şi-a recunoscut vina şi iniţial a fost de acord să plătească o amendă de 1.19 miliarde de dolari, să concedieze 4 oficiali şi să reducă bonusurilor altor 35 implicaţi în acest proces.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, oficialii americani au luat decizia de a aplica această sancţiune drastică: şapte ani fără tehnologie americană de orice fel în produsele ZTE. Poate cea mai afectată ramură este cea a telefoanelor inteligente. ZTE nu va mai putea include pe smartphone-urile sale procesoare Qualcomm sau Intel şi nici aplicaţii Google (sistemul de operare Android nu este afectat deoarece este unul open source). Device-urile ZTE cu procesoare Qualcomm reprezintă cam 25 – 30% din întreg business-ul, astfel că decizia are un impact major asupra companiei.

Chiar dacă presa de specialitate de peste ocean a prezentat în termeni duri această ştire, personal cred că încă se poartă negocieri între oficialii americani şi cei chinezi, altfel nu îmi pot explica lansările din ultima perioadă: ZTE Nubia Z3, Nubia V18, Nubia Z18 Mini şi nici zvonurile legate de ZTE Nubia Red Devil şi Nubia Z18 (toate cu procesoare Qualcomm). Problema nu este de ieri, de astăzi, aşa că ZTE este foarte conştientă de situaţie.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

smartphone aplicatii google, zte intel

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Cum să prelungești durata bateriei de la telefon
Articolul următor
Scad tarifele in cazul portarii numerelor de telefon

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.