z Systems – Sistemul IBM z13s – sisteme mainframe cu solutii de criptare a datelor

IBM a prezentat companiilor de dimensiuni medii un nou sistem mainframe care are incorporate solutii de criptare a datelor, fara a incetini performanta sistemului.

Noul sistem, IBM z13s, este dezvoltat si optimizat pentru medii de cloud hibrid si poate securiza informatiile critice si tranzactiile online mai bine decat sistemele precedente. IBM a anuntat, de asemenea, noi parteneriate de securitate si implementarea unor inovatii puternic integrate pentru mainframe:

• Securitate incorporata in hardware – Noul sistem z13s are caracteristici de criptografie implementate in hardware, care ii permit sa cripteze si sa decripteze datele de doua ori mai repede decat generatiile anterioare, protejand informatiile, fara a compromite performanta.
• Capabilitati de securitate inteligenta – IBM integreaza solutii software IBM de securitate in tehnologia mainframe, pentru a crea o baza securizata pentru infrastructura de cloud hibrid.
IBM ofera clientilor z Systems un nou serviciu de analiza de securitate cibernetica, acesta sprijinind identificarea activitatilor de virusare, printr-un proces de invatare in timp a comportamentului utilizatorului.
• Ecosistem extins de parteneri – Prin programul dedicat partenerilor “Ready for IBM Security Intelligence”, IBM colaboreaza cu lideri din domeniul securitatii cibernetice si furnizeaza companiilor solutii si oferte adaptate la nevoile specifice fiecarui client. Noii parteneri pentru zSystems sunt BlackRidge Technology, Forcepoint (un joint venture intre Raytheon si Vista Equity Partners) si RSM Partners.

Pe masura ce business-ul digital devine o activitate standard si tranzactiile online iau amploare, cresterea securitatii a devenit o necesitate din ce in ce mai mare. Anual, o companie se poate confrunta, in medie, cu 81 de milioane de incidente de securitate. Incidentele și amenintarile s-au extins si evolueaza deoarece companiile cresc interactiunile cu retelele lor prin intermediul dispozitivelor mobile si retelelor cloud. IDC prognozeaza ca adoptarea mediului de cloud hibrid enterprise va ajunge la 80 de procente pana in 2017. Infractorii cibernetici din zilele noastre manipuleaza datele, mai degraba, decat sa le fure, compromitandu-le acuratetea si fiabilitatea. Sistemele z13s ofera acces la interfete API si microservicii intr-un mediu de cloud hibrid, pastrand totodata intacte securitatea si integritatea informatiilor.

Deja ai votat!
, ,
Articolul precedent
Codul fiscal din 2016 despre situatia cheltuielilor cu stocurile degradate si stocurile lipsa
Articolul următor
Sistemul IBM z13s – Portofoliul mainframe consolideaza capabilitatile de securitate

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×