De la lansarea din iulie 2015, Windows 10 a beneficiat de numeroase transformări prin intermediul unor actualizări. Cea mai importantă va veni însă în curând.

Într-o versiune iminentă de Windows 10 S, Microsoft va renunța la parolele tradiționale, încercând, în același timp, să nu facă vreun compromis pe partea de securitate a datelor. Într-o perioadă în care fiecare dispozitiv pe care îl folosim sau site pe care îl accesăm te obligă să tastezi o parolă, orice pas către simplificarea procesului de autentificare este binevenit. Aproape că nu contează dacă va fi implementat inițial în versiunea un pic mai simplă de Windows 10.

Dacă întregul concept îți este străin, Windows 10 S a fost lansat de Microsoft în urmă cu mai puțin de un an ca o variantă a popularului sistem de operare pentru sistemele cu o configurație hardware mai slabă. Implicit, acea iterație a SO-ului nu suportă instalarea de aplicații decât din interiorul Windows Store. Cu toate acestea, spre deosebire de eșecul răsunător care a fost Windows RT, 10 S poate fi upgradat la o variantă standard de Windows 10.

Printr-un iminent update la Windows 10 S, Microsoft vrea să se bazeze un pic mai mult pe tehnologiile dezvoltate pentru Windows Hello. În loc să tastezi o parolă peste care ulterior să treci cu un PIN sau o amprentă, te vei autentifica din start cu altă metodă. Facilitarea acestui proces de configurare se va realiza prin intermediul aplicației de mobil Microsoft Authenticator App. Practic, te autentifici pe smartphone o singură dată cu parola ta aferentă contului Microsoft, iar din acel punct, pe PC vei putea opta pentru una dintre opțiunile alternative de logare.

Întregul sistem a fost construit de la zero pentru a face viața internauților mai ușoară. Deși aveai și înainte posibilitatea să folosești un PIN în locul unei parole complexe sau să te autentifici cu amprenta, Forbes a atras atenția asupra faptului că acele soluții erau oferite pe lângă parola clasică, iar acum, parola nu va mai exista ca alternativă.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

parole windows, windows s

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Impactul telefoanelor mobile asupra Romanilor, conform unui studiu de piata
Articolul următor
Importanta promovarii online pentru companiile romanesti

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.