Windows 10 Anniversary si senzorii de amprenta

Sistemul de operare Android a primit suport nativ pentru pentru autentificare prin intermediul amprentelor abia după lansarea versiunii 6.0 Marshmallow, însă platforma Windows 10 Mobile abia din această vară va primi o funcţie asemănătoare. Odată cu lansarea update-ului „Anniversary” pentru Windows 10, smartphone-urile echipate cu acest sistem de operare vor putea folosi senzori de amprentă pentru deblocarea ecranului şi autentificare pe diverse servicii.

Această funcţionalitate vine în completarea serviciului de autentificare „Hello”, care foloseşte camera foto frontală pentru a identifica utilizatorul. Nu este clar însă dacă cele două metode de autentificare vor putea fi folosite în tandem, sau dacă va trebui aleasă doar una. Primul smartphone care va beneficia de această funcţie va fi noul HP Elite x3, care vine echipat cu un asemenea senzor. Toate telefoanele cu Windows 10 Mobile disponibile în acest moment au fost lansate fără capabilităţi de autentificare biometrică, deci probabil că următoarea generaţie de smartphone-uri Lumia (sau Surface) va fi livrată cu un senzor de acest tip.

Microsoft a confirmat compatibilitatea platformei cu senzori de amprentă de la FPC şi Synaptics, cei mai populari producători de astfel de tehnologie pentru smartphone-uri. Se pare că pentru a asigura compatibilitate cu alte modele va fi necesară mai multă muncă, funcţia urmând a fi lansată doar cu suport pentru soluţiile celor două companii.

Se pare că Windows 10 Anniversary Update ar putea fi lansat în luna Iulie 2016, pentru a marca aniversarea de un an de la lansarea sistemului de operare.

3 0
,
Articolul precedent
Noul model al formularului 088 din 2016
Articolul următor
Sisteme si solutii CRM – Cum se achizitioneaza un software CRM

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×