Utilizarea caselor de marcat cu jurnal electronic si intocmirea si arhivarea dosarului de asistenta tehnica

Societatile care utilizeaza case de marcat dotate cu role jurnal pe suport de hartie trebuie sa le inlocuiasca cu casele de marcat dotate cu jurnal electronic, dupa cum urmeaza:

– entitatile mijlocii si mari trebuie sa faca aceasta schimbare pana la data de 1 iunie 2018;
– entitatile mici trebuie sa faca aceasta schimbare pana la data de 1 august 2018;

Obligativitatea utilizarii de aparatelor de marcat cu jurnal electronic de catre entitati si eliminarea treptata a aparatelor de marcat cu rola jurnal a fost introdusa prin OUG nr. 91/2014, insa termenele initiale au suferit ulterior modificari.

Scopul acestei masuri de inlocuire a jurnalelor pe suport de hartie cu jurnalele pe suport electronic este acela de a combate evaziunea fiscala si de a asigura o mai buna monitorizare a activitatilor operatorilor economici care desfasoara livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie.

Atentie! Noile case de marcat cu jurnal electronic, trebuie sa fie avizate tehnic, inainte sa fie scoase pe piata catre companiile distribuitoare.

Printre noutatile aduse de legislatia noilor aparate de marcat electronice fiscale se numara si conceptul “dosar de asistenta tehnica pentru casa de marcat”. Acest instrument de lucru a fost impus, probabil, de autoritatea nationala de control fiscal pentru garantarea existentei unui depozitar al istoricului interventiilor tehnice asupra tuturor caselor de marcat instalate in Romania.
Despre dosarul de asistenta tehnica fac precizari atat OUG 28/1999 (conform modificarilor aduse in decembrie 2014 de OUG nr. 92) cat si Normele sale metodologice modificate in noiembrie 2017 (publicate in HG 804/2017).

Deja ai votat!
Articolul precedent
Crește vânzările și fii lider pe piața de distribuție!
Articolul următor
Cum faci trecerea de la impozit pe profit la impozit micro la finalul acestei luni?

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×