TVA-ul scade iar, incepand cu 1 August 2016

Conform unui Proiect de ordonanță a Guvernului pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, adoptat Marţi 28 Iunie 2016, din vara acestui an, taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru livrarea de produse folosite pentru producția agricolă și pentru prestările de servicii specifice de tipul celor folosite în sectorul agricol va scădea de la 20%, cât este în prezent, la 9%.

Astfel, de la 1 august 2016 se va aplica o cotă de TVA de 9% pentru „livrarea celor mai importante produse utilizate pentru producția agricolă, respectiv: îngrășăminte, pesticide, semințe și alte produse agricole destinate însămânțării sau plantării, precum și pentru prestările de servicii specifice de tipul celor utilizate în sectorul agricol.

„Pentru identificarea corectă a sferei de aplicare a  bunurilor/servicii de tipul celor specifice utilizate în sectorul agricol, care vor intra sub incidența cotei reduse de TVA de 9%, va fi elaborat un ordin comun al ministrului finanțelor publice și al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale”, este precizat într-un comunicat al Guvernului.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

proiect guvern tva, scadere tva 2016

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Emiterea facturilor de corectie. Cum se corecteaza facturile dupa inspectia fiscala – Codul fiscal 2016
Articolul următor
Impozitul forfetar revine din 2017, sub o noua forma – Impozitul specific

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.