Topul celor mai importante modificari ale legislatiei fiscale in Iulie 2015

AttoSOFT v-a familarizat deja cu noutatile legislative pe care vi le aduce in atentie si prin intermediul carora dorim sa va mentineti afacerea in limitele unei legislatii permanent actualizate.

Specialistii companiei AttoSOFT revin de data aceasta, cu o prezentare a celor mai importante modificari fiscale valabile incepand cu luna Iulie 2015.

1. De la 1 Iulie 2015, certificatul de atestare fiscala se poate transmite si online

Incepand cu 1 Iulie, alaturi de documentele care se transmit online, certificatul de atestare fiscala si deciziile referitoare la obligatiile de plata accesorii se pot transmite prin Spatiul privat al contribuabilului.

De la data amintita se vor transmite prin intermediul Spatiului Privat Virtual al contribuabilului si „Certificatul de atestare fiscala” si „Deciziile referitoare la obligatiile de plata accesorii”, pe langa alte documente care se transmit deja online.

2. Cei care investesc in IMM-uri beneficiaza de noi scutiri

Prin Legea 120/2015 privind stimularea investitorilor individuali, lege denumita si Business Angels, au fost stabilite o serie de facilitati fiscale acordate investitorilor individuali, incepand cu 17 iulie 2015.

Investitori individuali, (Business Angels) sunt persoane fizice care dobandesc parti sociale prin investitii in microintreprinderi si intreprinderi mici, astfel cum sunt definite de Legea nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.

3. Din Iulie 2015, firmele si PFA-urile au alta procedura de inregistrare

Incepand cu data de 7 iulie 2017, firmele si persoanele fizice autorizate (PFA) din Romania vor beneficia, pe langa actualele Cod unic de intregistrare (CUI) si Cod de identificare fiscala (CIF), de un nou cod de inregistrare, un Identificator unic la nivel european (EUID).

Prin EUID, orice firma sau companie din Romania si din celelalte statele ale UE va fi inregistrata la nivel european, urmand ca datele lor din Registrele comertului sa fie interconectate prin punctele de acces de interconectare ale registrelor comertului, la nivelul Uniunii Europene.

Datele vor fi disponibile pe site-ul UE E-Justitie, iar noul EUID va cuprinde elementul de identificare a firmei ca fiind din Romania, elementul de identificare al registrului national in Uniunea Europeana si numarul firmei/PFA din Registrul Comertului.

Noul cod european EUID va fi inscris pe certificatul de inregistrare al firmei/PFA la Registrul Comertului.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

certificat atestare fiscala, euid romania, imm scutiri, modificari fiscalitate 2015, procedura inregistrare pfa

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Cazierul fiscal si certificatul de cazier fiscal
Articolul următor
Alerta: Data limita de depunere a proiectelor este de 15 Iulie 2015 – Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.