Operatorii economici trebuie sa se programeze din timp la unitatea de service conectare echipamente, pentru a respecta termenul. Exista doua tipuri de conectare prin care fiecare casa de marcat se poate conecta la ANAF.
Case marcat conectate prin GPRS
Fiecare AMEF este legat in mod direct la ANAF prin intermediul unui provider de telefonie mobila printr-o legatura GRPS furnizata de SIM-ul introdus si activat in AMEF. Acest tip de conectare presupune un set de avantaje dar si dezavantaje pentru clienti. In principal conectivitatea este una sigura, realizandu-se in mod direct intre AMEF si provider, fara interventia altor intermediari. Buna functionare AMEF si semnalul rezonabil de la provider sunt doua elemente esentiale, putand fi detectat cu usurinta orice eveniment. Costul contractului de service poate fi mai mic decat decat cea cu conectare pe LAN, intrucat se reduce posibilitatea defectiunilor printr-o conectivitate mai sigura.
Principalul dezavantaj este reprezentat de abonamentul de date SIM pentru transmitere prin GPRS.
Case marcat conectate prin LAN
LAN poate deservi mai multe tipuri de echipamente, astfel clientul nu mai are de platit costuri suplimentare la abonament. LAN asigura de asemenea o interconectivitate locala a echipamentelor.
Un dezavantaj destul de deranjant il reprezinta posibilitatea de a interveni un echipament legat la ROUTER si AMEF, pierzandu-se astfel legatura cu ANAF. Routerul se poate bloca sau defecta in urma unei simple pene de curent, informatia dintre AMEF si server ANAF avand un drum lung de parcus, prin diferite servere. Costul contractului de service poate fi mai mare deoarece este implicata o deplasare la locatie in cazul defectiunilor.