Termenul limita pentru conectarea caselor de marcat nu va fi prelungit

30 noiembrie 2021 ramane termenul limita pana la care comerciantii isi pot conecta casele de marcat la sistemul national de supravegere si monitorizare a datelor fiscale, au dat asigurari reprezentanții ANAF si ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

Gradul de conectare este de 67% din totalul caselor de marcat aflate in fuctiune la contribuabili mijlocii, iar la contribuabilii mici, in jur de 50%. La marii contribuabili, care au avut termen limită 30 iunie, gradul de conectare este la circa 90%.

In ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere accelerată a cererilor pentru conectare din partea firmelor, fapt care a facut ca resursele fizice alocate de firmele de service case de marcat pentru procesul conectarii, sa fie deja atinse iar daca trendul va continua, vor fi depasite. Astfel, spre sfarsitul lunii noiembrie 2021, pe fondul unei supraaglomerari, comerciantii care doresc sa intre in legalitate vor avea probleme sa isi gaseasca un servisant liber.

Conectarea nu este un proces care se desfășoară într-un minut, pentru unele case de marcat sunt alocate mai mult de 30 de minute, chiar o ora. De unde și imposibilitatea fizică de a conecta atât de multe case de marcat într-un timp atât de scurt, datorită intervalului necesar pentru ca o casă să fie cuplată.

Procesul de conectare este complicat și de o cotă destul de mare de firme care poseda echipamente fiscale pe care nu le mai folosesc si pe care nu le vor conectate la ANAF. Acestea trebuie scoase din Registrul national de evidenta al amef astfel încât să nu mai fie nevoie să le conecteze.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

conectarea caselor de marcat

Distribuie acest articol

Articolul anterior
E-Factura – noua soluție privind factura electronică
Articolul următor
Avertizări de la ANAF privind conectarea caselor de marcat

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.