Termenele de comunicare mentiunilor IMM-urilor – Legislatie 2016

Firmele care se înfiinţează în cursul unui an fiscal, precum şi microintreprinderile care devin plătitoare de impozit pe profit, comunică acest lucru organelor fiscale competente în termen de 15 zile de la data producerii modificării.

Dacă în cursul unui an fiscal, o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 100.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 20%, inclusiv, atunci aceasta va plăti impozit de profit de 16%. Calculul şi plata impozitului pe profit se efectuează începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintrele limitele prevăzute anterior, luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate de la începutului anului fiscal.

Firmele plătitoare de impozit pe profit comunică organelor fiscale competente aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microintreprinderilor, până la data de 31 martie inclusiv a anului pentru care se plăteşte impozitul pe veniturile microintreprinderilor.

In cazul în care, în cursul anului fiscal, una dintre ultimele două condiţii de a fi microintreprindere nu mai este îndeplinită, aceasta comunică organelor fiscale competente ieşirea din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor, până la data de 31 martie inclusiv a anului fiscal următor. În acest sens, va depune la organul fiscal o declaraţie de menţiuni.

0 0
, ,
Articolul precedent
Din Februarie 2016 – Formulare noi de inregistrare/anulare a inregistrarii in scopuri de TVA
Articolul următor
Impozitarea si sediul social versus domiciliul fiscal, conform noii legislatii din 2016

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×