Termene de intocmire a dosarelor pentru preturile de transfer, potrivit OANAF 442/2016

AttoSOFT vă reaminteşte faptul că termenul de întocmire a dosarului prețurilor de transfer este, potrivit Ordinul ANAF nr. 442/2016 , termenul legal de depunere a declarațiilor anuale privind impozitul pe profit, respectiv 25 martie a anului următor.

Totodată, OANAF nr. 442/2016 stabileşte şi care este termenul în care contribuabilul vizat trebuie să pună la dispoziţia organului fiscal dosarul preţurilor de transfer. Concret, termenul va fi de maximum 10 zile calendaristice de la data solicitării, dar nu mai devreme de 10 zile de la expirarea termenului stabilit pentru întocmire (adică nu mai devreme de 5 aprilie).

În plus, tot în cazul marilor contribuabili, dosarul va putea fi solicitat de către organele fiscale și în alte situații decât pe parcursul unei inspecții fiscale. De asemenea, termenul de prezentare va fi tot de cel mult 10 zile calendaristice de la data solicitării.

Trebuie avut în vedere faptul că obligația prezentării dosarelor de prețuri de transfer de către marii contribuabili ca urmare a întocmirii anuale va fi aplicabilă tranzacțiilor derulate cu persoanele afiliate efectuate începând cu anul 2016 și astfel primul termen de întocmire obligatorie va fi 25 martie 2017.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

oanaf 442/2016, termen dosar preturi transfer

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Legislatia preturilor de transfer – Cuantumuri si plafoane pentru 2016
Articolul următor
DLC – cea mai importanta companie pe domeniul birotica / consumabile se bazeaza pe solutiile de Gestiune furnizate de AttoSOFT

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.