Termene de aplicare pentru noile reglementari privind casele de marcat

Începând cu data de 1 ianuarie 2016, se interzice comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale precum casele de marcat, ca şi alte sisteme ce includ dispozitive cu funcţii de case de marcat, care înglobează constructiv un modul fiscal, prin intermediul căruia controlează memoria fiscală, dispozitivul de imprimare şi afişajul client.

În funcţie de gradul de încadrare, sunt stabilite termene de introducere a aparatelor electronice fiscale astfel cum sunt definite prin dispoziţiile modificate ale art. 3 alin. 1) şi 2), din Ordonanţa de urgenţă nr. 91/2014:

– începând cu data de 1 aprilie 2016, operatorii economici care au calitatea de mari contribuabili, potrivit dispoziţiilor legale, au obligaţia de a utiliza numai case de marcat definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

– începând cu data de 1 iulie 2016, operatorii economici care au calitatea de contribuabili mijlocii, potrivit dispoziţiilor legale, au obligaţia de a utiliza numai case de marcat definite la art. 3 alin. (2) din O.U.G. nr. 28/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

– începând cu data de 1 noiembrie 2016, operatorii economici care au calitatea de contribuabili mici, potrivit dispoziţiilor legale, au obligaţia de a utiliza numai case de marcat definite la art. 3 alin. (2) din O.U.G. nr. 28/1999.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

case de marcat 2016, module fiscale, ordonanta 28 1999

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Noutati fiscale la inceputul anului 2015
Articolul următor
Monitorizarea caselor de marcat electronice, din 2015

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.