Tendintele pietei sistemelor ERP in 2016

Potrivit celor mai recente statistici realizate de specialiştii AttoSOFT, solutiile de tip ERP au evoluat continuu, însă, în contextul exploziei tehnologiei informației din ultimaul timp rapiditatea cu care apar noi trenduri în piață crește în fiecare an. Iată câteva tendinţe care se manifestă la nivel global în cursul anului 2016.

1) cresc implementările sistemelor ERP în cadrul fimelor mici și medii
Până nu demult, soluţiile ERP-urile erau în vizorul companiilor mari și foarte mari. Sistemele ERP tradiționale acopereau îndeosebi zona fabricației, stocurilor și distribuției, însă acum ele vin și cu  module dedicate  managementului de proiect, service-ului, resurselor umane, contabilității analitice etc. Aceste module pot interesa în mod deosebit firmele mai mici și justifica o astfel de investiție.

2) ERP-ul devine mobil
Accesarea unui sistem ERP de pe un smartphone sau tabletă a devenit o necesitate. Situaţia e valabilă, mai ales, pentru utilizatorii care se deplasează, având nevoie de o modalitate de acces simplă,

3) Soluţiile ERP vor avea si un modul BI încorporat
De obicei, sistemele ERP excelează la implementarea logicii de businss, asigurând coerența și validitatea datelor, dar nu şi când e vorba de modalitatea de a extrage datele din sistem sub forma unor analize care să ajute la luarea deciziilor. Simpla prezență a câtorva rapoarte în sistem nu mai e suficientă. Din acest punct de vedere, soluția Datalight Enterprise se distinge prin oferta bogată de instrumente de analiză. (vezi mai multe detalii despre modului de Business Intelligence).

4) Noile tehnologii Cloud vor afecta piața ERP-urilor mai puţin decât se credea
Implementarea tehnologei Cloud nu ocolește sistemele ERP, dar nu schimbă major regulile jocului. De soluţiile Cloud vor beneficia companiile mici și mijlocii îndeosebi, companiile mari fiind încă reticente, deoarece nu este rentabil financiar să se treacă pe Cloud și să adopte filozofia SaaS. Potrivit studiilor AttoSOFT, firmele mari investesc milioane de EURO în aceste soluții, investiția e pe termen lung, iar Cloud-ul avantajează companiile mici care nu doresc să investească semnificativ în ERP.

5) Sistemele ERP se vor integra tot mai mult cu celelalte sisteme
Schimbul de documente electronice, integrarea cu CRM, cu platforma Web, toate sunt necesare într-o lume în care informația este împrăștiată în multe locuri și e greu să obții o imagine globală asupra afacerii. Din acest punct de vedere, vor fi avantajate sistemele ERP care au deja posibilități de integrare și interfațare.

AttoSOFT este implementator al soluţiei ERP DataLight Enterprise, remarcându-se prin calitatea implementărilor și prin referințele pozitive pe care le dau clienții săi. Consilierii noştri pot face o prezentare gratuită a sistemului informatic DataLight® Enterprise ERP, la sediul firmei dvs. Contactaţi-ne, telefonic, la numerele: 0728-321.922, 0721-444.559, 0728-321.916, 0728-239.078 şi stabiliţi de comun acord data, ora şi persoanele care vor participa la prezentare.

Deja ai votat!
, ,
Articolul precedent
Reconstituirea documentelor financiar – contabile conform legislatiei din 2016
Articolul următor
Modificări legislative valabile începând cu luna August 2016

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×