Taxele pentru anul 2018 se vor achita in 2019

Taxele pe care le datorează persoanele fizice pentru veniturile pe care le obțin în 2018 din activități independente (persoanele fizice autorizate – PFA), dividende sau chirii vor putea fi plătite până în martie 2019, conform modificărilor legislative care urmează să fie făcute la Codul fiscal. Autoritățile vor schimba radical regimul de taxare a veniturilor obținute de persoanele fizice, în principal prin introducerea unei declarații unice și prin stabilirea unui termen unic anual de raportare și plată.

Schimbările sunt prevăzute de o ordonanță de urgență aprobată recent de Executiv și care mai trebuie doar să apară în Monitorul Oficial pentru a se aplica. În esență, documentul prevede simplificarea mecanismului de declarare, stabilire și plată a taxelor pentru veniturile obținute de persoanele fizice din dividende, chirii sau ca PFA, printre altele. Totodată, șapte declarații fiscale vor fi comasate pentru a crea o declarație unică pentru persoanele fizice.

Pentru anul 2018, declarația unică va fi depusă până pe 15 iulie, iar din 2019 se va trece la un termen unic de declarare și plată a impozitului și contribuțiilor sociale pentru persoanele fizice (15 martie). Din prevederile ordonanței reiese indirect că în anul 2018 nu se vor face plăți pentru anul 2018 decât dacă persoanele fizice vor dori să facă acest lucru în mod expres, în special pentru a se bucura de unele reduceri.

Cu alte cuvinte, persoanele fizice își vor putea plăti taxele aferente veniturilor din 2018 până pe 15 martie 2019.
Deja ai votat!
Articolul precedent
Internet gratuit de la UE pentru toti cetatenii
Articolul următor
Conform unei OUG, firmele cu afaceri sub un milion de euro vor putea trece la impozit pe profit dacă vor

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×