Tarife mai mici la roaming din 2016 pe teritoriul UE

Pana la eliminarea tarifelor de roaming, anul 2016 va consemna noi modificari in favoarea cetatenilor UE. Astfel, preturile vor scadea din aprilie 2016 la 5 centi/minut pentru fiecare apel, in timp ce un SMS va fi taxat cu 2 centi. Cei ce folosesc datele mobile vor plati 5 centi pentru fiecare MB de internet consumat.

Reprezentantii UE considera ca eliminarea roaming-ului trebuie sa se faca treptat, intrucat e nevoie ca o serie de masuri sa fie luate pana atunci.

Tarifele practicate in prezent de operatori ii determina pe multi dintre utilizatori sa isi inchida telefoanele mobile pe timpul calatoriilor in strainatate. Potrivit unui sondaj efectuat de Comisia Europeana in 2014, 28% dintre consumatori aleg sa tina dispozitivele inchise cat calatoresc, de teama unor facturi incarcate semnificativ.

Comunicatul de la Bruxelles mai arata ca tarifele platite in prezent de consumatori pentru utilizarea roaming-ului au scazut cu 80% fata de anul 2007, iar navigarea pe internet este cu 91% mai ieftina comparativ cu acelasi an.

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
Continutul si completarea corecta a foilor de parcurs, potrivit Codului Fiscal
Articolul următor
Accesul egal la internet pentru toti utilizatorii din UE, incepand cu 2017

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×