Solutii software pentru institutii si agenti economici – microintreprinderi si PFA-uri – Optimizarea legala a costurilor

Intr-o analiză precedentă, AttoSOFT a exemplificat modificările ce se cer în cazul completării Declaraţiei 394, considerând că ANAF-ul îşi va focaliza atenţia pe schemele de optimizare fiscală ale microîntreprinderilor şi PFA-urilor, pe metodele de reducere de costuri prin transferuri către firme of-shore, optimizări intragrup, etc.

Cu toate că obligativitatea întocmirii dosarului preţurilor de transfer intervine din 2017, doar pentru marii contribuabili (care fac tranzacţii cu afiliaţi peste anumite plafoane), cam toate companiile sunt nevoite să realizeze acest dosar, încă din 2016. Şi asta, deoarece aceste companii tind a-şi reorganiza tranzacţiile intragrup pentru a da dovadă de o mai mare transparenţă. In acest context, vulnerabilitatea maximă cade pe modul de întocmire a dosarului preţurilor de transfer, aflată direct sub atenţia celor de la Direcţia Generala Antifraudă.

Ca factor de referinţă în găsirea celor mai bune soluţii software, atât de business pentru companii cât şi software pentru instituţii publice, dedicate serviciilor aferente, AttoSOFT vine în întâmpinarea nevoilor celor care-şi doresc implementarea unor sisteme robuste de monitorizare şi management ale propriilor activităţi. Specializată pe gestiunea bazelor cu volum crescut de date, compania noastră poate oferi servicii de acces la baze care pot stoca informaţii despre milioane de companii, indiferent de locaţia acestora.

Un asfel se sistem sofware este perfect pretabil oricărei instituţii financiare care are drept obiect de activitate, monitorizarea şi controlul entităţilor economice din portofoliu. Dacă ne gândim că ANAF-ul va fi nevoit să lucreze cu sisteme similare de baze de date, care pot oferi informaţii despre holding-uri, sucursale şi filiale afiliate pe categorii de acţionariat, cote de participaţii ş.a.m.d., este important de reţinut faptul că orice agent – fie economic, fie aflat în serviciul unei instituţii publice, trebuie să cunoască în mod analitic toate procedele de manipulare a informaţiilor care circulă în piaţă.

În acest sens, compania AttoSOFT oferă tuturor celor interesaţi atât o prezentare gratuită a propriilor soluţii, cât şi o analiză completă a activităţii unităţii sau instituţiei Dvs. pretabilă implementării unus sistem informatic integrat.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

declaratii fisc, optimizarea fiscala, software pentru institutii bugetare

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Modificari in procedura de completare a declaratiei 394, incapand cu 2016
Articolul următor
Prevederi legislative privind sediul social expirat al contribuabililor

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.