Sistemul split TVA iti permite sa transmiti extrasele de cont, online, gratuit

Agenţii economici înregistraţi în scopuri de TVA vor avea un cont special pentru plata/încasarea TVA-ului, fie de la 1 Octombrie 2017 (variantă opțională), fie de la începutul anului viitor, când o asemenea prevedere va deveni obligatorie. Pentru conturile de TVA deschise la Trezorerie, operatorilor economici le vor fi puse la dispoziție gratuit, în format electronic, extrasele de cont cuprinzând operațiunile efecutate.

Pentru operatorii economici plătitori de TVA, Trezoreria statului va deschide gratuit și automat câte un cont de TVA, din proprie inițiativă, în contextul în care plata defalcată a TVA devine obligatorie pentru aceștia de la 1 ianuarie 2018, cu posibilitatea aplicării ei și până la finele anului în curs.

Spre deosebire de operațiunile în conturile de TVA deschise la bănci, cele de la trezorerie vor fi gratuite, fără a fi percepute comisioane. În plus, contribuabilii vor avea acces la extrase de cont gratuite, în format electronic, în care vor fi evidențiate operațiunile lor din contul de TVA.

Așadar, extrasele de cont pentru conturile deschise la instituiția amintită vor putea fi puse la dispoziția titularilor de cont și online, fără costuri, o procedură mai exactă în acest sens urmând să fie aprobată printr-un ordin al ministrului finanțelor publice.

Ce mai trebuie reținut este faptul că aceste conturi deschise la Trezorerie vor putea fi folosite doar pentru plățile în lei, pentru plățile în valută fiind nevoie de un cont de TVA deschis la bancă.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

cont tva trezorerie, online split tva

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Targul de Case de Marcat – Sovata – 17 – 19 Noiembrie 2017
Articolul următor
ANAF-ul a publicat modelul de formular pentru sistemul SPLIT TVA

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.