Esecul sistemului Android si avertismentele companiei Google pentru producatorii de telefoane

Compania Google a solicitat tuturor firmelor producătoare de telefoane ompaniilor ce produc telefoane bazate pe sistemul de operare Android să se pună la punct în privinţa furnizării de update software pe partea de securitate, update-ul de firmware să fie adus în ritm lunar, over-the-air / OTA. 

Specialiştii de la AttoSOFT încă mai studiază detaliile referitor la această inițiativă a companiei Google. Spre exemplu, nu se ştie care-i momentul zero, pentru telefoanele cât de vechi se aplică această politică. Insă se presupune că o astfel de decizie a stârnit rumoare în rândul producătorilor cu zeci, sute de modele, mai ales cei ce nu au echipe dedicate de software, ODM-iști spre exemplu.

Cert este că Google a început să explice aceste cerințe către diverse companii. Asta arată că Google se așteaptă la tot felul de breșe în ce privește securitatea Android și dorește să le acopere din timp, să fie mereu în alertă spre a nu permite transformarea Android într-un nou Windows pentru PC, spațiul în care ai nevoie neapărat de o soluție software de tip antivirus.

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
Cele mai ieftine telefoane cu 3Gb RAM, Octa – core, de pe piata romaneasca
Articolul următor
Posibilitatea platii cu cardul va deveni obligatorie, incepand din Aprilie 2016

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×