Se reduc comisioanele pentru platile prin card bancar a taxelor si impozitelor in 2016

Comisionul perceput de furnizorii de servicii pentru plata prin card bancar a taxelor si impozitelor, prin intermediul Sistemului National Electronic de Plata (SNEP), va fi redus la maximum 1% din valoarea tranzactiei si nu mai mult de 20 lei. Astazi, nivelul maximal al comisionului este de 2% sau 30 de lei daca, prin aplicarea cotei de 2%, rezulta o suma mai mare de 30 de lei.

Reducerea plafonului maximal al comisionului va fi operata in perioada urmatoare, in baza unei decizii pregatite la acest moment de Guvern.

Simultan, comisionul unic platibil instituției de credit acceptatoare de plati electronice pentru verificarea conformitatii transferului de date cu specificatiile standard ale SNEP va fi redus la maximum 100 de euro. Astazi, acest comision poate ajunge la echivalentul in lei a 300 de euro.

Sistemul National Electronic de Plata, cunoscut și sub numele de www.ghiseul.ro, este cel prin care pot fi achitate online taxele si impozitele.

Conform legii, comisioanele percepute de catre furnizorii de servicii pentru operatiunile de tranzactionare online cu cardul bancar, aferente incasarii taxelor si impozitelor prin intermediul SNEP, nu pot depasi tarifele maximale aprobate prin ordin comun emis de Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Finantelor si Ministerul Administratiei Publice. Comisionul poate fi suportat integral de institutia publica, de catre contribuabil sau impartit intre acestia.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

comision plati anaf, snep

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Declaratia 394 – O problema pentru companiile romanesti
Articolul următor
Declaratia 394 – Informatii noi cerute in formular

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.