Se amana termenul de depunere a Declaratiei Unice

S-a decis să se amâne cu două săptămâni termenul-limită pentru depunerea declarației unice pentru persoanele fizice. Decizia a fost luată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 63/2018, act care a apărut vineri seară în Monitorul Oficial și care se aplică deja de la acel moment.

Concret, termenul-limită pentru depunerea declarației unice pica azi, însă acesta a fost mutat pe 31 iulie 2018.

Declarația unică pentru persoanele fizice a înlocuit formularele 200, 201, 220, 221, 600, 604 și 605. Aceasta este folosită, printre altele, pentru declararea veniturilor independente obținute ca persoană fizică autorizată.

De asemenea, documentul mai este folosit pentru declararea veniturilor din chirii, dividende, pariuri sau activități agricole, precum și pentru veniturile din străinătate sau asigurarea în sistemul medical a persoanelor fără venituri.

Pe baza informațiilor incluse în declarația unică se stabilesc taxele ce trebuie plătite la stat pentru veniturile obținute în anul 2018. Mai precis, este vorba de impozitul pe venit și contribuțiile sociale de pensii și sănătate.

Taxele pentru veniturile din 2018 trebuie plătite de persoanele fizice până pe 15 martie 2019. Începând de anul viitor, termenul de depunere al formularului și termenul pentru plata taxelor va fi același an de an: 15 martie.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Dividendele plătite în plus vor trebui restituite
Articolul următor
”Revoluția caselor fiscale de marcat” – seminar gratuit pentru firme, la Petroșani

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×