Scutirea de impozitul pe salarii pentru tinerii sub 25 de ani – Legislatie 2016

Proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu varsta de pana in 25 ani a fost aprobat de Consiliul Legislativ. Acelasi model de scutire de la plata impozitului pe salariu se mai aplica in acest moment in cazul angajatilor din domeniul IT.

Modificarea legislativa este explicata prin faptul ca somajul in randul tinerilor din Romania sub 25 de ani este peste media europeana, mai exact de 24% fata de 22,2%”, iar „angajarea in regim part-time fiind solutia optima pentru multi dintre tinerii cu varste cuprinse intre 15-25 de ani, dar descurajata de fiscalitatea ridicata.

Pentru ca facilitatea să fie aplicată, este nevoie de acordul ambelor Camere ale Parlamentului și de un decret de promulgare al președintelui. Proiectul modifică actualul text al Codului Fiscal, introducând în categoria veniturilor neimpozabile pe cele din salarii și asimilate salariilor realizate în primii 3 ani de muncă de către tinerii cu vârsta mai mică de 25 de ani.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

impozitare salarii, scutire impozit salarii

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Legislatia din 2016 privind restituirea TVA
Articolul următor
Aplicatii Android pe sistemul de operare Chrome

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.