Saloanele de înfrumusețare trebuie să se reautorizeze, iar automatele comerciale, să fie dotate cu case de marcat speciale (pentru vendomate)

Saloanele de înfrumusețare care deja funcționau la data de 14 ianuarie 2020 trebuie să se reautorizeze, iar automatele comerciale trebuie dotate cu case de marcat speciale, ambele obligații legale având, ca termen de conformare, data de 31 decembrie 2020. Având în vedere că finalul anului este la o lună și jumătate distanță, iată ce șanse sunt să vedem prelungiri ale acestui termen.

În cazul saloanelor de înfrumusețare (inclusiv cele de coafură), a existat, teoretic, destul timp pentru a cere reautorizarea. Termenul inițial fusese de 30 de zile, însă autoritățile și-au dat seama că acesta e prea scurt și l-au prelungit până la finalul anului 2020.

De ce este vorba numai de saloanele deja existente la data de 14 ianuarie 2020? Pentru că, la acea dată, Ministerul Sănătății a eliminat autorizarea sanitară pe baza răspunderii proprii și a introdus obligația ca saloanele de înfrumusețare să ceară certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică. Regula este valabilă deja pentru saloanele nou-înființate, însă cele care funcționau deja au fost obligate să ceară reautorizarea.

În cazul companiilor care au automate comerciale, termenul inițial de conformare a fost, de asemenea, prelungit deja o dată de autorități. Mai precis, dotarea automatelor cu case de marcat speciale trebuia făcută până la 31 decembrie 2019, termenul fiind amânat pentru 31 decembrie 2020.

Dacă în cazul saloanelor autoritățile și-au dat seama că termenul trebuie prelungit pentru că e prea scurtă perioada de conformare, în cazul automatelor l-au prelungit pentru că n-au stabilit la timp configurația și caracteristicile tehnice și funcționale ale aparatelor de marcat speciale. Însă aceste chestiuni tehnice n-au fost stabilite nici măcar până acum de către Guvern – termenul până la care trebuiau emise a fost în septembrie 2019, însă abia în martie 2020 le-am văzut puse efectiv în dezbatere publică.

De atunci și până acum, Executivul n-a reușit să aprobe proiectul respectiv, astfel că lipsesc de pe piață casele de marcat speciale. Asta înseamnă că firmele care au automate comerciale n-au putut nici anul acesta să le doteze cu case de marcat. În aceste condiții, sunt șanse mari ca autoritățile să prelungească din nou acest termen înainte de finalul anului.

Compania noastră vă pune la dispoziție o gamă largă de case de marcat și aparatură fiscală, potrivită afacerii dumneavoastră.

Deja ai votat!
Articolul anterior
25 de ani de activitate – La multi ani, AttoSoft!
Articolul următor
15 ani de activitate – Patronatul Caselor de Marcat din România

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu