SAF-T va fi obligatoriu pentru marii contribuabili începând cu luna ianuarie 2022

SAF-T este un standard internaţional pentru schimbul electronic de date contabile între companii/organizaţii şi autorităţile fiscale sau auditorii externi ce permite ca oamenii Fiscului să nu mai vină la firme pentru a solicita informaţii.

În iulie se va finaliza sistemul informatic, conform reprezentanților ANAF. Momentul raportării de către contribuabili se va stabili în urma consultării cu mediul de afaceri. În august-decembrie 2021 va fi o etapă de testare voluntară cu contribuabilii pentru verificarea în timp a funcționalității tehnice a sistemului. „Ar fi necesară o implementare etapizata pe tipuri de contribuabili. Pentru cei mari ar fi un pic mai facil pentru că au experiență la nivel internațional în ceea ce privește fișierul xml”, au spus reprezentanții ANAF.

ANAF a derulat etapa de analiză și design. Au fundamentat funcționalitățile sistemului și cele privind procesul de depunere a declarațiilor, respectiv platforma tehnică necesară susținerii SAF-T. În aprilie 2021 vor organiza o nouă rundă de discuții cu mediul privat pentru prezentarea arhitecturii și funcționalității sistemului astfel încât contribuabilii să-și ajusteze din timp sistemele informatice.

Deja ai votat!
,
Articolul anterior
AMEF – Stadiul cererilor de conectare la serverul ANAF, a firmelor din Romania
Articolul următor
Un parteneriat pe gustul fiecăruia – Gelato SRL impreuna cu AttoSoft

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu