S-ar putea renunta la plata CASS pentru unele categorii de persoane, din 2016

Codul fiscal din 2016 stabileste ca persoanele fizice care nu au venituri de natura celor pentru care se datoreaza CASS si nu sunt exceptate de la plata contributiei datoreaza, lunar, contributia la asigurarile sociale de sanatate si au obligatia sa solicite inregistrarea la organul fiscal competent, in termen de 15 zile de la data la care se incadreaza in aceasta categorie.

Guvernul va decide daca e sustenabil acest articol, referitor la plata CASS de catre cei care nu au venituri. Potrivit declaratiilor facute de Ministrul Finantelor Publice, in urmatoarele saptamani se va decide in ce masura poate fi eliminata plata CASS datorata de catre persoanele fara venituri, avand in vedere ca se doreste evitarea situatiei in care costul colectarii unor taxe si impozite depaseste sumele incasate la bugetul general consolidat.

Ca atare, ar trebui astfel modificat art. 180 din Codul fiscal prin care se reglementeaza contributia la asigurarile de sanatate pentru persoanele fara venituri. Mai precis, Guvernul va face o analiza pana la sfarsitul acestei luni pentru a vedea daca se sustine din punct de vedere fiscal si constitutional articolul 180 din Codul fiscal.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

exceptii contributii cass, modificare articol 180, plata cass

Distribuie acest articol

Articolul anterior
ANAP – Noile Norme de aplicare a Legii privind Achizitiile Publice – 2016
Articolul următor
Anularea penalitatilor de intarziere a platilor catre stat – 2016 – Facilitati fiscale prin O.U.G. 44/2015

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.