Revisal 2016 va permite inregistrarea salariatilor si pe baza altui act de identitate

Revisal-ul din 2016 va da posibilitatea înregistrării salariaţilor români și cu un alt tip de act de identitate. Concret, potrivit unor surse AttoSOFT din cadrul Inspectiei Muncii, „pentru cetățenii români cu domiciliul în străinătate care lucrează pentru un angajator român fără a avea un domiciliu pe teritoriul României, a fost adăugat ca element de identificare alt tip de act identitate românesc”.

În același timp, odată cu lansarea noii versiuni Revisal, persoanele care nu au cetățenia niciunui stat vor putea fi înregistrate. Astfel, salariații apatrizi vor putea fi înregistrați cu sau fără drept de ședere în Uniunea Europeană, iar în cazul celor care nu au drept de ședere în UE vor fi cerute detaliile aferente unui salariat cu cetățenie non UE.

Revisal versiunea 6.0.4 va da posibilitatea angajatorilor să poată înregistra cetățenia salariaților la nivelul țării de apartenență, „asocierea categoriei (România, UE sau non-UE) făcându-se pe baza informaţiei privind ţara”, se menționează pe site-ul Inspecției Muncii. Cu alte cuvinte, în momentul în care vor fi completate informațiile referitoare la cetățenia salariatului, valoarea „România” va fi preselectată, în timp ce întregul nomenclator de naţionalităţi va fi prezentat pentru selectare.

În același timp, începând cu versiunea Revisal care va putea fi utilizată de duminică, angajatorii vor trebui să precizeze țara de domiciliu sau de reședință a unui salariat. Similar cu cazul înregistrării salariaților la nivelul țării lor de apartenență, în momentul selectării țării de domiciliu/reședință, angajatorul va putea să selecteze opțiunea aferentă din nomenclatorul de naționalități.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

revisal 6.0.4, salariati straini revisal

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Din Aprilie 2016 – Noua versiune Revisal de la Inspectia Muncii
Articolul următor
Radierea online a contractelor salariatilor – Reges 2016

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.