Retragerea de numerar se va putea face si de la en-gros-uri si prestatorii de servicii

Din 2018 se va putea retrage bani din contul bancar de la mai mulți comercianți care folosesc terminale de plată (POS-uri), conform unei noi legi. Mai exact, retragerile de bani vor fi posibile nu doar la comercianții cu amănuntul, ci și la comercianții angro sau la prestatorii de servicii.

Posibilitatea acordării avansului în numerar, de către comercianții cu POS care pun la dispoziție acest serviciu, este prevăzută, din anul 2017, de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată. Regulile avansului în numerar vor fi schimbate vineri, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 191/2018.

Concret, de la acea dată va fi extinsă semnificativ sfera comercianților care pot acorda avansuri în numerar la cererea clienților. Dacă în prezent numai comercianții cu amănuntul pot oferi acest serviciu, de vineri și comercianții angro și prestatorii de servicii vor avea această posibilitate.

Este vorba, mai exact, de companiile din sfera comerțului și prestărilor de servicii care au o cifră de afaceri anuală de peste 50.000 de euro (echivalent în lei) și care folosesc terminale de plată de tip POS. Acestea vor putea oferi, la cererea clienților, avansuri în numerar de maximum 200 de lei. În esență, aceste avansuri sunt considerate a fi retrageri de bani de la bancomat, astfel că pot fi cerute doar de persoanele care au carduri bancare.

Banii dați ca avans în numerar vor fi evidențiați separat pe chitanța emisă de POS, iar clienții vor putea fi taxați cu un comision de maximum 1% din valoarea avansului

Deja ai votat!
Articolul precedent
Dividendele interimare se acorda doar dupa acoperirea pierderilor
Articolul următor
Finanțări nerambursabile cuprinse între 75.000 de euro și trei milioane de euro pentru cercetare/dezvoltare

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×