Reglementari legislative privind inchiderea punctelor de lucru sau sediilor secundare

Sediul secundar sau punctul de lucru, agenţia, reprezentanţa sau alta asemenea unitate fara personalitate juridica, este spatiul, distinct de sediul social, in care un agent economic isi desfasoara activitatea, conform obiectului de activitate prevazut in actul contstitutiv.

Legea nr.31 din 16 noiembrie 1990 privind societăţile comerciale a fost modificata prin Legea nr. 152/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul inregistrarii in registrul comertului.

Societatea care are deschise mai multe puncte de lucru, numite sedii secundare, poate sa le inchida prin introducerea si inregistrarea unei cereri de mentiuni la Registrul Comertului privind inchiderea de puncte de lucru, respectiv acolo unde s-au indeplinit formalitatile de deschidere a respectivului punct de lucru.

La dosarul de inchidere a unui punct de lucru, la Registrul Comertului, sunt necesare urmatoarele documente:

– certificatul constatator care a fost eliberat de Registrul Comertului pentru autorizarea punctului de lucru;
– actele societatii comerciale, copie dupa CI asociat/asociati si stampila societatii, Hotararea Adunarii Generale/Decizie Asociat Unic;
– delegatie si formular de cerere de mentiuni.

Pentru inchiderea punctului de lucru la organul fiscal in a carui raza terioriala se afla punctul de lucru, se depun urmatoarele documente:

– Formularul 060- Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru sediile secundare in 2 exemplare (cu mentionarea scoaterii din evidenta privind impozitul pe salarii si pe venituri asimilate salariilor)
– Hotarare A.G.A./decizie asociat unic cu optiunea contribuabilului de desfiintare a sediului secundar (copie)
– C.U.I. sediu secundar
– certificat constatator de la Registru comertului;

Dupa inregistrarea inchiderii la Registrul Comertului, trebuie sa faceti si declararea inchiderii punctului de lucru la administratia teritoriala in raza careia se afla punctul de lucru, prin depunerea unei mentiuni.

AttoSOFT reaminteste celor interesati faptul ca, in situatia in care detineti casa de marcat, va trebui sa faceti si demersurile necesare pentru inregistrarea dezinstalarii casei de marcat de la adresa punctului de lucru inchis. In acest sens trebuie sa contactati firma de unde ati achizitionat casa de marcat.

Termenul de depunere a documentelor privind deschiderea /inchiderea punctului de lucru este de 30 de zile de la data infiintarii sau de la producerea modificarilor, la organul fiscal in a carui raza terioriala se afla punctul de lucru.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

inchidere sediu firma, punct de lucru srl, registrul comertului

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Sisteme de navigare automata pentru clientii AttoSOFT – Solutiile SFA pentru Licurici Impex cresc randamentul propriului business
Articolul următor
Dizolvarea firmelor incepand cu 2015 – Legea 152

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.