Registrului unic de control la schimbarea sediului social, conform legislatiei in vigoare

Potrivit prevederilor art. 1 alin. (1) şi ale art.3 alin. (1) din Legea nr. 252/2003 privind registrul unic de control, cu modificările şi completările ulterioare , contribuabilii, persoane juridice înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, autorizate potrivit legii, au obligaţia să ţină registrul unic de control şi să-l prezinte organelor de control.
Conform prevederilor art.5 alin (2) din legea sus-menţionată, registrul unic de control se ţine la sediul social şi la fiecare sediu secundar pentru care s-au eliberat avize/autorizaţii şi/sau acorduri de funcţionare.

Legea nr. 252/2003 prevede la art.6alin.(1) şi (3) condiţiile în care se achiziţionează Registrul unic de control, şi anume:
– Registrul unic de control se eliberează, contra cost, de direcţiile generale ale finanţelor publice din raza teritorială unde îşi are sediul social contribuabilul, pe baza certificatului de înregistrare, în cazul comercianţilor, şi pe baza certificatului de înregistrare fiscală, în cazul celorlalte categorii de contribuabili.
– Contribuabilii nou-înfiinţaţi sunt obligaţi ca, în termen de 30 de zile de la data înregistrării, să achiziţioneze registrul unic de control.

Faţă de prevederile legale mai sus-menţionate, dat fiind caracterul unic al registrului de control, legea specială în materie nu instituie în sarcina unui contribuabil care îşi schimbă sediul social obligaţia de a achiziţiona un nou registru unic de control, această obligaţie fiind doar în sarcina contribuabililor nou-înfiinţaţi, care sunt obligaţi ca, în termen de 30 de zile de la data înregistrării la ONRC să achiziţioneze registrul unic de control.

Ca atare, in cazul schimbării sediului social, contribuabilul persoană juridică nu trebuie să achiziţioneze un nou registru unic de control.

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
ATTOSOFT vă oferă soluția la split TVA!
Articolul următor
Principalele propuneri de schimbare a aplicarii TVA la nivel european

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×