Recupereaza peste 25% din soldurile la clienți, prin Alerte SMS – Email

Cash-flow-ul este unul din parametrii cei mai importanti din viața unei companii. Sunt dese situatiile în care companii cu cifre de afaceri solide, foarte profitabile „pe hartie”, au probleme în a-si plăti angajații și furnizorii pentru ca recuperarea soldului de la clienți este un proces foarte anevoios. Poate chiar Dvs. va confruntati în acest moment cu aceasta situație, în care clientii va folosesc banii ca pe un împrumut de la banca, fără dobanzi și fără garantii. Clientii sunt sunați abia în situatii de criza, când de obicei termenele sunt foarte stranse și nu se obtine rezultatul scontat privind recuperarea banilor.

AttoSOFT a studiat împreuna cu clientii săi situatiile concrete în care soldurile nu sunt recuperate la timp, pentru a identifica principalele cauze pentru care apare acest fenomen. Concluziile sunt ca:

– peste 75% din firme nu au o procedura clara pentru monitorizarea soldului la clienți și pentru a se recupera acest sold.
– peste 25% din clientii cu sold au toată bunavointa sa își plătească datoriile, însă din diverse motive facturile nu au ajuns în posesia lor, așa încât nu știu ca au de plătit acele facturi;
– un procent de peste 60% din clientii cu sold au contabilitatea externalizata și/sau nu opereaza facturile furnizorilor decât pentru o evidenta sumara a stocurilor, fapt care lasa procesul de plata a facturilor la latitudinea administratorului, care nu dispune de evidente clare pentru aceasta.

În acest context, AttoSOFT a dezvoltat un sistem automatizat de monitorizare și notificare a clientilor privind soldurile scadente și datoria acestora de a plati acest sold. Mai mult, notificarea poate sa includa și utilizatorii care au emis facturile cu soldul depășit, așa încât aceștia să cunoască cât mai clar situația acestor scadente. Procesul de notificare se poate desfasura prin email și/sau SMS, cu o cadenta stabilită de fiecare companie în parte în funcție de specificul activitatii sale.

În concluzie, AttoSOFT va invita sa implementati un sistem simplu și eficient, care sa va asiste în recuperarea a peste 25% din soldurile pe care le aveți in piața și care sa constietizeze în egala măsura clientii dar și angajații Dvs. privind soldurile la clienti. În decurs de câteva ore sistemul poate sa devina operațional, cu un minim de efort din partea Dvs., dar cu maximul de randament în privința cash-flow-ului.

4 0
, , ,
Articolul precedent
AttoSOFT in lista expozantiilor la Targul de Case de Marcat de la Sovata
Articolul următor
Modificarea sistemului de impozitare online – incepand din 2018

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu