Recomandarile OECD privind modernizarea sistemului fiscal in Romania – Casele de marcat electronice

Renunţarea la clasicele case de marcat în detrimentul unora electronice reprezintă una dintre modificările menite sa ofere autorităților fiscale acces facil la date fiscale relevante ale contribuabililor, în contextul în care o astfel de recomandare a fost făcută chiar de Organizaţia pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCDE).

OCDE-ul a recomandat dezvoltarea și implementarea unui fișier standard de audit al UE pentru taxe și impozite (Standard Audit File for Tax – SAF-T). În România, un exemplu în acest sens îl reprezintă introducerea Formularului 394 în forma extinsă – Declarația informativă privind livrările/ prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA.

Firmele ar trebui să contacteze furnizorii de case de marcat și să discute cu ei detaliile achiziției.  Achiziţia caselor de marcat se poate face numai de la distribuitorii care au fost autorizați de către Ministerul Finanțelor.  Insă, consultanţi din cadrul companiei AttoSOFT, atrag atenţia asupra faptului că lipsa publicării normelor privind procedura de conectare a aparatelor la sistemul informatic național de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale face ca și furnizorii să se găsească într-o poziție de stand-by și, în general, să nu aibă încă în portofoliu modelele corespunzătoare . Cu toate acestea, firma noastră face eforturi însemnate pentru a vă pune la dispoziţie o gamă variate de aparate fiscale de nouă generaţie. Detalii: www.casesemarcat.eu

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

oecd case de marcat

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Case de marcat cu jurnal electronic – Implementare 2017
Articolul următor
Totul despre facilităţile fiscale privind achiziţionarea caselor de marcat cu jurnal electronic în 2017

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.