Radierea online a contractelor salariatilor – Reges 2016

Noua versiune de Revisal permite angajatoriilor să radieze contractele salariaților indiferent de starea în care se află. Potrivit celor de la Inspecția Muncii, radierea reprezintă ștergerea logică a unui contract de muncă înregistrat eronat pentru un salariat. În paralel, vor fi posibile atât radierea, cât și ștergerea unui salariat înregistrat pentru un angajator. Concret, un salariat va putea fi radiat în două situații:

– în cazul în care nu are înregistrat niciun contract de muncă; 
– dacă toate contractele sale au fost în prealabil radiate.

Conform informațiilor obţinute de AttoSOFT, începând cu noua versiune din 2016 pentru transmiterea registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronic, localităţile corespunzătoare adresei angajatorului şi salariatului vor putea fi transmise folosind nomenclatorul SIRUTA (Sistemul Informatic al Registrului Unităților Teritorial-Administrative este o clasificare folosită de Institutul Național de Statistică pentru înregistrarea Unităților administrativ teritoriale), actualizat la nivel de final an 2015.

„Începând cu versiunea curentă, localităţile corespunzătoare adresei angajatorului şi salariaţilor vor putea fi transmise folosind atât nomenclatorul SIRUTA în versiunea actualizată la nivelul Legii nr. 86/2010, cât şi pe cel adus la zi conform legislaţiei SIRUTA, cu ultima modificare introdusă prin Legea nr. 214/2012 şi actualizat la nivel de final an 2015, corespunzător postării pe site-ul Institutului Naţional de Statistică a clasificării SIRUTA – versiunea SIRUTA_AN_2015”, se arată în comunicatul postat de Inspecția Muncii transmis către AttoSOFT.

Alte două nomenclatoare care vor fi actualizate începând de duminica aceasta sunt nomenclatorul de temeiuri de suspendare și nomenclatorul de temeiuri de încetare a unui contract de muncă. Concret, în cazul acestora vor fi adăugate noi situații, în timp ce altele vor fi redenumite și altele vor deveni invalide.

Tot de Duminică, 17 Aprilie 2016 va fi posibilă înregistrarea în Revisal a prelungirii unei detașări. Astfel, după perioada inițială de cel mult un an, prelungirea  va fi posibilă pentru încă șase luni.

De asemenea, schimbarea locului de muncă la o altă entitate a aceluiași angajator, a cărui identitate fiscală este diferită, va putea fi trecută în aplicaţia Revisal.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

reges 2016

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Revisal 2016 va permite inregistrarea salariatilor si pe baza altui act de identitate
Articolul următor
DataLight Portal B2B – Canalul de vanzari Business to Business

Te-ar mai putea interesa si:

9 comentarii. Leave new

 • PIRVU DOINITA
  23 martie 2017 9:36

  Buna ziua,
  va rog sa ma ajutati in vederea rezolvarii unui caz si anume: am avut inregistrat un salariat care ulterior a fost radiat (atat contr cat si salariatul) insa in varianta on line acesta figureaza activ iar in programul meu el nu mai exista dar in momentul in care verific istoric contract acesta apare activ. De la finante am fost informata ca salariatul figurewaza activ on line dar nu stiu cum sa procedez ptr a face ca si on line sa nu mai apara activ. Astept raspunsul dvs.

  Răspunde
  • Ica varareanu
   9 mai 2017 14:28

   M-am intalnit si eu cu aceeasi situatie, nu stiu cum sa o rezolv. Cum a-ti rezolvat?

   Răspunde
  • Andrei Popescu
   18 mai 2017 16:28

   Buna ziua, cum ati rezolvat problema aceasta, va rog? Ma confrunt cu o situatie de acelasi fel. Multumesc.

   Răspunde
  • Reges este programul celor de la ITM. Trebuie sa intrebati acolo. In programul de salarii al AttoSOFT nu exista probleme de acest gen

   Răspunde
  • Buna
   Ati rezolvat problema Dvs. ca ma confrunt si eu cu aceeasi situatie si nu stiu cum sa o rezolv.
   Multumesc pentru un eventual raspuns.

   Răspunde
 • Aceeasi situatie o am si eu, o sa incerc sa sun la ITM. A gasit cineva o rezolvare?

  Răspunde
 • Aceeasi problema o am si eu. Am fost la ITM, inspectoarea m-a trimis la IT, dl. de la IT mi-a spus ca nu sunt singura care a patit, dar nu stie cum ar putea sa rezolve problema…Cand deschide aplicatia ii apare ca salariatul x este radiat activ, si ca nu o sa am nici o problema la un control ITM. Dar problema este ca unul dintre angajatii cu ctr. radiat a fost sa isi depuna dosarul la somaj si nu i l-au primit pe motiv ca la ei apare activ…Nu stiu ce sa mai fac.. Va rog, sa ne lamureasca cineva.. Luni ma duc din nou la ITM..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.