Proprietarii cu activitate fara cheltuieli deduse trebuie sa depună o declaratie privind impozitul pe cladiri, pana pe 31 Martie

Daca un proprietar persoană fizică îşi desfăşoară activitatea economică la adresa la care locuieşte, fără a avea suprafețe delimitate pentru fiecare scop şi fără a înregistra cheltuielile, acesta are obligaţia depunerii declaraţiei de impunere, pentru stabilirea impozitului pe clădiri, la direcţiile de specialitate ale primăriilor.

Termenul-limită de depunere este 31 martie, după cum Codul fiscal stabileşte la art. 495. Totuşi, cei care se află în astfel de situaţii vor fi nevoiţi să completeze doar Secţiunea IV a declaraţiei, fără a completa informaţiile prevăzute în Secţiunile V-VII ale formularului, după cum este precizat în proiectul de modificare a normelor Codului fiscal, aprobat de Guvern la finalul săptămânii precedente. 

Potrivit noilor dispoziţii de modificare a legislatiei fiscale, formularul se va depune alături de o declaraţie pe propria răspundere a proprietarului sau a persoanei împuternicite, după caz, prin care aceasta îşi va asuma faptul că „nici una dintre cheltuielile cu utilitățile nu sunt înregistrate în sarcina persoanei care desfășoară activitatea economică”.

Cu alte cuvinte, proprietarii imobilelor vor depune o declaraţie pe propria răspundere prin care confirmă faptul că atât întreținerea, precum și factura la gaze sau electricitate nu sunt trecute pe numele firmei, ci pe numele proprietarului ca persoană fizică, și sunt achitate de către acesta.

De altfel, la secțiunile V-VII din declarația de impunere, contribuabilul trebuie să furnizeze detalii privind desfășurarea activității și deducerea utilităților. Prin urmare, odată ce documentul citat va fi publicat în Monitorul Oficial, prevederea prin care completarea respectivelor informaţii nu mai este necesară va scuti persoanele aflate în această situație să furnizeze documentele suplimentare cerute de direcțiile de taxe şi impozite locale.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

activitate fara cheltuieli

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Operatiunea „Venus” – Rezulatele controlului ANAF asupra florariilor din Galati
Articolul următor
Sisteme de navigare automata pentru clientii AttoSOFT – Solutiile SFA pentru Licurici Impex cresc randamentul propriului business

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.