Proiect nou al MFP privind cerintele tehnice pe care trebuie sa le indelineasca noile case de marcat cu jurnal electronic

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a lansat în dezbatere publică cerințele tehnice pe care aceste aparate vor trebui să le îndeplinească pentru a fi autorizate. Din vara anului 2018, companiile sunt obligate să folosească exclusiv case de marcat cu jurnal electronic, cele cu jurnal tipărit urmând să fie interzise pe piață.

– Aparatul de marcat va trebui să conțină un modul fiscal propriu cu un set minim de funcții accesibile prin comenzi de interfațare cu restul aplicației aparatului de marcat.
– Aparatul de marcat să funcționeze autonom, oferind local un set minimal de funcții de casă de marcat, și să se interfațeze cu modulul fiscal pentru execuția lor.
– Aparatul de marcat să asigure securitatea procesului de culegere de date prin efectuarea de verificări înainte de a afecta ansamblul datelor stocate.
– Aparatul de marcat să asigure continuitatea memoriei RAM și a ceasului de timp real, astfel încât să fie permise reluarea unei operațiuni întrerupte de căderea tensiunii de alimentare și finalizarea corectă a acesteia.
– Aparatul de marcat să controleze dispozitivul propriu de imprimare și afișajul client, exclusiv prin intermediul modulului fiscal, respectiv prin comenzile de interfațare oferite de acesta.
– Aparatul de marcat să înregistreze pe termen lung în memoria fiscală din modulul fiscal datele la nivelul zilei de lucru și modificarea parametrilor și a evenimentelor care au implicații în interpretarea datelor stocate, (cerință nouă:) iar pentru unele aparate de marcat să asigure la nivelul fiecărei zile de lucru memorarea în jurnalul electronic a operațiunilor efectuate în regimul de înregistrare, a raportului fiscal de închidere zilnică și comunicarea evenimentelor.
– Aparatul de marcat să asigure proceduri de recuperare în caz de anomalii de funcționare nedeterminate de defectarea aparatului.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

aparate de marcat, cerinte tehnice mfp

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Normele metodologice privind utilizarea caselor de marcat se actualizeaza
Articolul următor
Detalii privind caracteristicile noilor case cu jurnal electronic, potrivit Ministerului Finantelor

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.