Proiect nou al MFP privind cerintele tehnice pe care trebuie sa le indelineasca noile case de marcat cu jurnal electronic

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a lansat în dezbatere publică cerințele tehnice pe care aceste aparate vor trebui să le îndeplinească pentru a fi autorizate. Din vara anului 2018, companiile sunt obligate să folosească exclusiv case de marcat cu jurnal electronic, cele cu jurnal tipărit urmând să fie interzise pe piață.

– Aparatul de marcat va trebui să conțină un modul fiscal propriu cu un set minim de funcții accesibile prin comenzi de interfațare cu restul aplicației aparatului de marcat.
– Aparatul de marcat să funcționeze autonom, oferind local un set minimal de funcții de casă de marcat, și să se interfațeze cu modulul fiscal pentru execuția lor.
– Aparatul de marcat să asigure securitatea procesului de culegere de date prin efectuarea de verificări înainte de a afecta ansamblul datelor stocate.
– Aparatul de marcat să asigure continuitatea memoriei RAM și a ceasului de timp real, astfel încât să fie permise reluarea unei operațiuni întrerupte de căderea tensiunii de alimentare și finalizarea corectă a acesteia.
– Aparatul de marcat să controleze dispozitivul propriu de imprimare și afișajul client, exclusiv prin intermediul modulului fiscal, respectiv prin comenzile de interfațare oferite de acesta.
– Aparatul de marcat să înregistreze pe termen lung în memoria fiscală din modulul fiscal datele la nivelul zilei de lucru și modificarea parametrilor și a evenimentelor care au implicații în interpretarea datelor stocate, (cerință nouă:) iar pentru unele aparate de marcat să asigure la nivelul fiecărei zile de lucru memorarea în jurnalul electronic a operațiunilor efectuate în regimul de înregistrare, a raportului fiscal de închidere zilnică și comunicarea evenimentelor.
– Aparatul de marcat să asigure proceduri de recuperare în caz de anomalii de funcționare nedeterminate de defectarea aparatului.

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
Normele metodologice privind utilizarea caselor de marcat se actualizeaza
Articolul următor
Detalii privind caracteristicile noilor case cu jurnal electronic, potrivit Ministerului Finantelor

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×