Proiect MFP – Casele de marcat cu jurnal electronic se utilizeaza incepand cu 1 Mai 2018

Obligativitatea firmelor de a folosi case de marcat echipate cu jurnal electronic, în detrimentului aparatelor dotate cu role jurnal pe suport hârtie, va fi din nou decalată.

Printr-un Proiect de ordonanță publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), Joi, 27 Iulie 2017 în dezbatere publică, Finanțele propun ca toate firmele care utilizează case de marcat să utilizeze aparate cu jurnal electronic de la aceeași dată.

Începând cu data de 1 mai 2018, toți operatorii economici care au obligația de a utiliza aparate de marcat potrivit legii, vor trebui să aibă numai case de marcat cu jurnal electronic.

De asemenea, în Nota de fundamentare se precizează că termenul limită până la care își mențin valabilitatea avizele/autorizațiile privind distribuția aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu rolă jurnal este 30 aprilie 2018.

Nici interdicția de a mai comercializa aparate de marcat cu rolă jurnal, programată să se aplice din 1 octombrie 2017, nu va mai intra în vigoare la această dată, astfel că aceste case cu jurnal pe suport de hârtie vor mai putea fi vândute pentru câteva luni suplimentare.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

case cu jurnal electronic din 2018, jurnal electronic 1 mai 2018

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Proect ANAF privind Formularul 700 – inregistrare, modificare a categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal
Articolul următor
Ultimele modificari privind calendarul noilor case de marcat

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.