Programări online la fisc – Aplicație ANAF, în colaborare cu CNIF

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) testează în aceste zile un serviciu ce va permite contribuabililor să-și aleagă momentul în care vor să se prezinte la un sediu al Fiscului și să-i transmită acestuia motivul pentru care merg acolo, astfel încât timpii de așteptare să se reducă considerabil.

Implementarea serviciului de programare a interacțiunilor cu reprezentanții autorității fiscale va eficientiza relația contribuabilului cu Fiscul și va reduce timpul necesar obținerii sau depunerii de documente la ANAF.

Totodată, ANAF anunță și faptul că a introdus (deocamdată doar în câteva regiuni) un termen maxim de rezolvare a solicitărilor adresate de contribuabili unităților fiscale. Astfel, contribuabilii care se adresează Direcţiilor Generale Regionale ale Finanţelor Publice din Galați, Cluj Napoca, Brașov, Ploiești, Timișoara, Iași, Craiova și București au de așteptat cel mult o oră de la solicitarea bonului pentru a primi serviciul solicitat și încheia interacțiunea cu reprezentanții Fiscului.

Proiectul este în prezent în curs de implementare, aplicația fiind în dezvoltare la Centrul Național pentru Informații Financiare (CNIF). CNIF, în subordinea Ministerului Finanțelor, administrează infrastructura informatică a Ministerului Finanțelor, ANAF și altor structuri subordonate ministerului.

1 0
, ,
Articolul precedent
Recomandari pentru evitarea unor amenzi de catre utilizatorii caselor de marcat – a.m.e.f
Articolul următor
S-a inventat bateria care se încarcă în 10 minute

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu