Prevederile legislative privind multiplele contracte de munca pe o firma – 2016

Codul Muncii actualizat pe 2016 (Legea nr. 53/2003) prin Legea 12/2015 si Legea 97/2015 prevede, la art. 35 alin (1) ca : “Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.”. Prin urmare, este posibil ca o persoana sa detina mai multe contracte de munca la aceeasi societate, angajatul avand un cumul de functii.

Specialistii AttoSOFT precizeaza faptul ca noul Cod nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

Totodata, în situația în care salariatul încheie mai multe CIM-uri la același angajator, trebuie să respecte prevederea legală care limitează durată maximă a timpului de muncă la 48 ore/săptămâna, inclusiv orele suplimentare, în acest sens urmând ca al doilea CIM să se încheie pentru prestarea unei activități diferite față de cea din primul contract. Desigur, în situația încheierii de CIM-uri cu angajatori diferiți, această problemă nu există.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

doua contracte pe aceeasi firma

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Incubatoarele de afaceri, reglementate prin noua Lege nr.102/2016
Articolul următor
Legislatia privind achizitiile publice s-a schimbat – Noi prevederi, incepand cu luna Mai 2016

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.