Prelungiri de termene pentru achitarea impozitului pe cladirile cu destinatie mixta

Guvernul a decis, prin Ordonanţă, să prelungească cu două luni, până la 31 Mai 2016, termenul până la care persoanele fizice care au în proprietate clădiri cu destinație mixtă sau nerezidențială trebuie să depună declarațiile privind destinaţia clădirii la direcțiile de taxe locale. 

In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 225 din 25 Martie 2016, a fost publicată şi a intrat în vigoare Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2016 privind unele măsuri financiare în vederea finalizării proiectelor finanțate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2007-2013, precum și unele măsuri fiscal-bugetare.

AttoSOFT reaminteşte faptul că termenul-limită de depunere al formularului era 31 Martie 2016, aşa cum noul Cod fiscal stabilea, în forma lui iniţială, la art. 495.

Aşadar, firmele care deţineau clădiri la data de 31 Decembrie 2015, nu mai sunt nevoite să se înghesuie în aceste zile la ghişeele direcţiilor de taxe şi impozite locale, aceste persoane având acum, oficial, încă două luni la dispoziţie pentru a se conforma noilor dispoziţii legale. 

Deasemeni, potrivit actului normativ apărut pe 25 Martie 2016, a fost prelungit cu trei luni, de la 31 Martie la 30 Iunie, termenul-limită până la care proprietarii de clădiri, terenuri şi maşini trebuie să achite prima rată din impozitul anual.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

31 iunie, 31 mai, 31 martie, impozit cladiri firme

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Solutiile ERP DataLight implementate pentru compania FastPlus – un plus de viteza in distributie
Articolul următor
Posibilitatea platii cu cardul va deveni obligatorie, incepand din Aprilie 2016

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.