Plata impozitelor si taxelor locale prin card – ANAF Galati

ANAF Galati anunta ca este prima regiune fiscala din tara care a implementat noul sistem de plata prin POS. Sistemul a intrat in functiune la 7 iulie 2016.

Noul sistem va contribui atat la stimularea platilor cu mijloace electronice moderne, cat si la diminuarea platilor in numerar efectuate de contribuabili la ghisee, venind astfel in sprijinul contribuabililor.

Prin Ordinul Ministrului finantelor publice nr. 943 din 24 iunie 2016 privind tipurile de creante fiscale care pot fi platite prin intermediul cardurilor bancare prin POS, publicat in: Monitorul Oficial nr. 501 din 5 iulie 2016 sunt aprobate tipurile de creante care pot fi platite de catre persoanele fizice prin acest sistem de plata, evidentiate in mai multe categorii de impozite si taxe, respectiv:
– Impozit pe venit (impozit pe veniturile din activitati independente, salarii, cedarea folosintei bunurilor, investitii, pensii, premii, activitati agricole, jocuri de noroc, regularizari)
– Impozit pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti – persoane fizice (impozit pe veniturile din dividende, dobanzi, redevente, comisioane, activitati sportive si de divertisment, premii, jocuri de noroc)

– Contributii de asigurari sociale
– Contributii de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale
– Contributii de asigurari sociale de sanatate
– Contributii de asigurari pentru somaj
– TVA incasata pentru operatiuni interne
– Accize
– Amenzi, penalitati si confiscari (venituri din amenzi si alte sanctiuni aplicate de Directia generala antifrauda fiscala, de catre alte institutii de specialitate, amenzi judiciare, penalitati datorate in cazul esalonarii la plata, penalitati de nedeclarare)
– Alte taxe si tarife (pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare, taxe consulare, taxe si alte venituri din protectia mediului).

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

anaf, plata cu cardul. taxe impozite galati

Distribuie acest articol

Articolul anterior
ANAF amana termenul de aplicare a noului formular 088, de la 1 Iulie, la 8 Iulie 2016
Articolul următor
Totul despre înregistrarea în scopuri de TVA – Proceduri ANAF 2016

Te-ar mai putea interesa si:

2 comentarii. Leave new

  • Buna. Am o intrebare: daca vineva este primar, de ce nu-i face legea nimic, k e primar – de exemplu, primarul din comuna baneasa, judetul galati, vinde tigari din republica moldova – si el si tatal lui. Tigarile le tine depozitate in casă si le vinde pe sub mana.. Mare coruptie e an țara..

    Răspunde
  • Este mai simplu decat credeti. Pur si simplu ii denuntati.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.