Piața PC-urilor în stagnare pentru al patrulea an, consecutiv

Piata PC-urilor se afla in stagnare, pentru al patrulea an consecutiv, atrage atentia Ranjit Atwal, director de cercetare la Gartner. „Vanzarile de PC-uri vor atinge 258 milioane de unitati in 2019, cu 0,6 puncte procentuale mai putin fata de 2018.”

PC-urile traditionale (desktop-uri si notebook-uri) urmeaza sa scada cu 3% in 2019, de la 195 de milioane pana la 189 milioane de unitati. In 2021, piata va cobori pana la 175 milioane de PC-uri.

„Consumatorii abandoneaza din ce in ce mai mult PC-urile, insa nu le inlocuiesc cu altele noi, iar vanzarile vor scadea in volum cu 2,5 milioane de unitati in 2019. Pentru intreprinderi, migrarea catre Windows 10 continua in faza urmatoare.

In timp ce SUA se afla acum in faza finala, China a intarziat migrarea si are inca cativa ani in urma. Prin amanarea migratiei catre Windows 10 pentru 2020, organizatiile cresc riscul de a ramane pe un sistem de operare fara suport. Programul de asistenta pentru Windows 7 este programat sa se incheie in ianuarie 2020”, a spus Atwal.

Analistii Gartner prevad ca sistemul de operare al Microsoft, Windows 10, va reprezenta 75% din piata de PC-uri profesionale pana in 2021.

Se estimeaza ca livrarile de telefoane mobile vor atinge 1,8 miliarde de unitati in 2019, in scadere cu 0,5% fata de anul precedent.

„Utilizatorii au ajuns la un prag de saturatie in ceea ce privesc noile tehnologii si aplicatiile, ceea ce inseamna ca, daca noile modele ofera utilitate, eficienta sau experiente semnificative, utilizatorii nu vor sau nu au nevoie sa faca un upgrade”, a declarat Roberta Cozza, director de cercetare la Gartner. „Ca urmare, ne asteptam ca piata de telefonie mobila high-end sa continue sa inregistreze o scadere in pietele mature in cursul anului 2019.”

In 2020, piata de telefonie mobila se asteapta sa revina la crestere, cu o crestere a livrarilor de 1,2% fata de 2019, la 1,824 milioane de unitati. In 2021, piata va scadea din nou, la 1,79 milioane de smartphone-uri.

Cu toate acestea, vanzatorii trebuie sa ia in calcul faptul ca consumatorii isi prelungesc durata de viata a telefoanelor. Gartner se asteapta ca durata medie de viata a telefonului sa creasca de la 2,6 ani la 2,8 ani pana in 2023.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

garther, pc-uri 2019

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Telefoane reciclate, inutilizabile din cauza parolelor
Articolul următor
Scranos – Virusul care sparge conturile de Facebook

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.