Pe 31 martie, prima casa de marcat cu jurnal electronic se conecteaza la serverele ANAF-ului

Ministerul Finantelor Publice a dat unda verde conectarii caselor de marcat la serverele ANAF-ului. Pe tema conectarii etapizate a aparatelor fiscale sunt stabilite puncte care se vor regasi intr-un proiect legislativ ce va intra in vigoare, dupa publicare in Monitorul Oficial.

Reprezentantul CNIF apreciaza ca, cel mai probabil, incepand cu 31 martie se va incepe etapizat conectarea caselor de marcat la serverul ANAF. La acea data, va fi conectata prima casa cu jurnal electronic.

In prealabil, timp de doua saptamani se vor face teste pe AMEF-urile care deja au primit avizul tehnic de la ICI. Distribuitorii autorizati vor primi pe mail o invitatie de a testa modelele la actualul server al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Directorul general ANAF propune, ca si calendar: sa se inceapa cu 31 martie – 30 iunie, marii contribuabili (pe o perioada de 3 luni), apoi 1 iunie – 1 august pt contribuabilii mijlocii, urmand ca, pana la 1 ianuarie 2022, sa se conecteze micii contribuabili.

ANAF doreste cu prioritate sa conecteze marii contribuabili, pentru a colecta problemele aparute si remedia problemele ulterioare. Daca totul decurge fara impedimente, interconectarea caselor de marcat la ANAF ar trebui sa se incheie pana la sfarsitul anului 2021.

Pentru detalii si amanunte tehnice privind intregul procedeu de conectare a aparatelor dumneavoastra fiscale, contactati departamentul tehnic din cadrul AttoSoft, aici.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

31 martie, anaf

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Detalii complete privind informatizarea activității companiilor și instituțiilor bugetare, prin aplicațiile AttoSoft
Articolul următor
Obține bilanțul 2020 cu DataLight BalPro

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.