PCUe – Punctul de contact unic, electronic – din Octombrie 2016

Punctul de contact unic electronic, PCUe reprezintă o platformă de internet concepută de administrația publică, unde se publică, începând din această săptămână, toate informaţiile şi modelele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice.

Pentru cei interesați de un anumit serviciu public, spre exemplu de obținerea unei autorizații de construire/desființare, este suficientă accesarea site-ului PCUe pentru a afla care esteprocedura obținerii acestui document. Cu alte cuvinte, cei interesați pot să afle, într-un timp scurt și de pe orice dispozitiv conectat la internet, unde trebuie să depună o anumită cerere pentru a obține serviciul public respectiv, în cât timp i se vor elibera documentele de către respectiva autoritate, care sunt documentele necesare eliberării, dar și care sunt actele normative care reglementează respectivul serviciu public.

Platforma permite căutarea serviciilor pe domenii de activitate (agricultură, sănătate și asistență socială, imobiliare, învățământ etc.), pe profesii reglementate (din cadrul Uniunii Europene sau din afara acesteia), dintr-o anumită zonă geografică sau în funcție de calitatea solicitantului – persoană fizică sau juridică. Mai mult decât atât, anumite ministere au întreprins deja demersurile necesare pentru ca utilizatorul să poată transmite documentele sau solicitările necesare chiar prin intermediul platformei, ceea ce înseamnă că cei interesați nu mai trebuie să se deplaseze până la ghișee ca să depună acele documente sau solicitări.

PCUe se poate accesa la adresa https://edirect.e-guvernare.ro/SitePages/landingpage.aspx

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

modele de formulare online, pcue, punctul de contact unic electronic

Distribuie acest articol

Articolul anterior
HORECA – Ce firme vor plati impozitul specific pe turism, incepand din Ianuarie 2017
Articolul următor
Declaratia 112 nu se mai poate depune la ghiseele sediilor locale ANAF

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.