Ordonanta privind restituirea taxei auto a fost publicata in Monitorul Oficial

Ordonanta Guvernului nr. 40/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 655. Fiind vorba de o ordonanta simpla, aceasta intra in vigoare in trei zile de la data publicarii, adica pe 3 septembrie 2015.

„Contribuabilii care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresata organului fiscal competent, in termenul de prescriptie prevazut de Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala (…)”, scrie in actul normativ.

Mai exact, taxa auto va fi restituita integral acestor persoane pe parcursul unei perioade de cinci ani calendaristici, prin plati anuale a cate 20% din suma datorata. De asemenea, statul va achita si dobanda pentru perioada cuprinsa intre perceperea nejustificata a taxei si rambursarea acesteia.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

ordonanta taxa auto, restituire taxa mediu 2015

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Legislatia actualizata in domeniul salarizarii, pana in Septembrie 2015
Articolul următor
Cele mai noi reglementari ale diurnei – August 2015

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.