O noua versiune de Mozilla mai buna decat Chrome?

Mozilla a pregătit un update major pentru browserul său. Firefox 57 Quantum se dorește a fi cea mai bună alternativă la Chrome, liderul momentului. Firefox 57 Quantum aduce o nouă interfață grafică, optimizare pentru procesoarele multi-core și o sumă de tehnologii ce livrează mai multă stabilitate.

Chrome a fost optimizat de la bun început pentru procesoarele multi-core, iar Mozilla a început dezvoltarea unei astfel de imbunatatiri din 2016. Pe de altă parte, Chrome începe a fi din ce în ce mai criticat pentru consumul de resurse. Sunt momente în care cere și peste 6 – 7 – 8 GB de memorie RAM. Asta pentru că fiecare tab rulează separat și are propriul consum al resurselor.

Ce promite Mozilla cu Firefox 57 Quantum?
– viteză de 2 ori mai mare față de ceea ce aduceau pe Firefox în urmă cu 1 an;
– consum de resurse cu 30% sub Chrome;
– interfața Photon a fost optimizată pentru ecranele cu rezoluție mare, dar și pentru cele ce primesc input tactil.

Extensiile vechi nu funcționează pe Firefox 57 Quantum. Arhitectura a fost schimbată și probabil că nu aveau altă soluție, în contextul în care au dorit să se concentreze pe viteză + stabilitate.

Pe viitor, Mozilla urmează să implementeze și alte funcții noi. Își doresc să folosească procesoarele multi-core astfel încât să aloce diferite task-uri în ce privește încărcarea unor elemente de pe o pagină, fiecare nucleu să încarce o anumită secțiune din pagină. În 2018 vor aduce o funcție care să activeze puterea de procesare din plăcile grafice moderne.

1 0
Articolul precedent
La eMAG cresc preturile, incepand din Decembrie 2017
Articolul următor
Despre 13 ani de experientă cu Mozilla. Noua versiune Firefox 57 Quantum

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu