Noul model al formularului 088 din 2016

ANAF a publicat miercuri pe site-ul propriu un proiect de ordin privind modificarea modelului și conținutul formularului (088) ”Declarație pe propria răspundere pentru evaluarea intenției și a capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA”. Formularul a fost aprobat prin intermediul Ordinului ANAF nr. 3841/2015, în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Formularul 088 trebuie să fie completat și depus la Fisc de către persoanele impozabile, pentru care înregistrarea în scopuri de TVA este condiționată de justificarea intenției și a capacității de a desfășura activitate economică.

Incepând din acest an, formularul se va completa și va fi depus de către persoanele impozabile, societăți, înființate în baza Legii nr. 31/1990, și care sunt înregistrate în scopuri de TVA, la solicitarea organelor fiscale competente, în situația în care prezintă risc fiscal, în urma selecției efectuată în mod automat, prin intermediul aplicației informatice dezvoltată la nivel central, în baza unor criterii stabilite de organul fiscal central.

Deja ai votat!
Articolul precedent
BlackBerry Messenger – Apeluri video pentru Android si iOS
Articolul următor
Windows 10 Anniversary si senzorii de amprenta

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×