ANAF a publicat miercuri pe site-ul propriu un proiect de ordin privind modificarea modelului și conținutul formularului (088) ”Declarație pe propria răspundere pentru evaluarea intenției și a capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA”. Formularul a fost aprobat prin intermediul Ordinului ANAF nr. 3841/2015, în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Formularul 088 trebuie să fie completat și depus la Fisc de către persoanele impozabile, pentru care înregistrarea în scopuri de TVA este condiționată de justificarea intenției și a capacității de a desfășura activitate economică.

Incepând din acest an, formularul se va completa și va fi depus de către persoanele impozabile, societăți, înființate în baza Legii nr. 31/1990, și care sunt înregistrate în scopuri de TVA, la solicitarea organelor fiscale competente, în situația în care prezintă risc fiscal, în urma selecției efectuată în mod automat, prin intermediul aplicației informatice dezvoltată la nivel central, în baza unor criterii stabilite de organul fiscal central.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

anaf formular 088

Distribuie acest articol

Articolul anterior
DataLight CRM Romania, un soft modern pentru orice companii
Articolul următor
Sisteme si solutii CRM – Cum se achizitioneaza un software CRM

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.