Noul formular 394 – Clarificari procedurale pentru anul 2016

Declaratia 394 va fi completata si depusa de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, insa va cuprinde operatiunile de livrari sau achizitii catre/de la toate persoanele (platitoare sau neplatitoare de TVA), iar ordinul intra in vigoare incepand cu 1 aprilie 2016.

1. Cine are ca perioada fiscala trimestrul, va depune direct la 25 aprilie 2016 Formularul 394 pe primul trimestru conform noului model.

2. Cine are ca perioada fiscala LUNA, va depune vechiul formular pentru lunile ianuarie si februarie 2016, urmand ca, pana la 25 aprilie 2016 sa depuna noul format de declaratie atat pentru luna martie 2016, cat si pentru ianuarie si februarie 2016 prin care vor fi inlocuite declaratiile depuse anterior.

AttoSOFT va aduce la cunostinta unele dintre noile cerinte pe care contribuabilii vor fi obligati sa le indeplineasca si ce anume va trebui sa declaram. Iata doar unele dintre noile obligatii de declarare:

1. Facturi emise catre platitori de TVA sau neplatitori de TVA ; nr facturi + baza + TVA ( defalcata pe cote 20% , 9% , 5% )
2. Achizitii de la platitori de TVA si neplatitori de TVA ; nr facturi + baza + TVA (defalcata pe cote 20% , 9% , 5% )
3. Incasarile pe Z-uri ( bonurile emise de casa de marcat ) nr.bonuri + total încasari + baza +TVA (defalcata pe cote 20% , 9% , 5% )
4. Livrarile de bunuri/prestari de servicii catre cele din UE sau non UE, defalcate pe fiecare cota de TVA efectuate de catre persoana impozabila, cu exceptia celor pentru care au fost emise facturi simplificate (nr. facturi + baza + TVA )
5. Achizitii de bunuri si servicii de la cei din UE sau non UE pentru care se aplica taxarea inversa si valoarea totala a TVA aferenta acestora, defalcate pe cote de TVA. (nr facturi + baza + TVA )

Nota: noul formular 394 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 11/7.01.2016 prin Ordinul 3769/2015.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

achizitii, declaratia 394 2016, facturi, incasari, livrari

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Ai declarat gresit impozitul? Din 2016, poti corecta declaratia prin formularul 710
Articolul următor
Procedura de inregistrare in scopuri de TVA incepand cu 2016

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.