Noua legislatie privind operatiunile de cash-flow

AttoSOFT prezinta celor interesati informatii esentiale referitoare atat la baza legala de intocmire a cash-flow-ului, precum si in ce priveste procedura de intocmire si obligatiile aferente. Cash flow-ul, cunoscut în România şi sub denumirea de flux de numerar, este una dintre resursele esențiale pentru buna funcționare a unei societăți. O definiţie simplistă a fluxului de numerar ar fi diferenţa dintre încasările şi plăţile curente ale unei firme, pe o perioadă specifică de timp. Practic, cash flow-ul reprezintă disponibilităţile băneşti ce pot fi investite în activitatea companiei respective.

O definitie „corecta” a cash-flow-ului o regasim in OMEF 1802/2014 pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate la alin (1) al punctul 453:

„453. – (1) Fluxurile de trezorerie sunt intrarile sau iesirile de numerar si echivalente de numerar.”

Pentru o mai buna intelegere a cash-flow-ului va recomandam IAS 7 Situatia fluxurilor de trezorerie. Conform acestuia, numerarul consta in existenta fizica a bancnotelor si monedelor in forma fizica/electronica si depozite la vedere, iar echivalentele in numerar sunt investitiile pe termen scurt, de maxim 3 luni, care pot fi convertite in orice moment in numerar. De regula cash-flow-ul se intocmeste pe cele trei componente: operational, investional si financiar.

Mai multe detalii despre modul de intocmire a unui cash flow le regasiti in OMEF 1802/2004.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Operatiunea „Helios” – Controalele ANAF-ului in preajma sarbatorilor de Paste – 2016
Articolul următor
Procedura pentru atribuirea contractelor de catre beneficiarii privati ai finantarilor 2014-2020

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.