Noua lege 136/2019 obliga firmele care au automate comerciale de cafea, bauturi racoritoare si snacks-uri sa le echipeze cu case de marcat cu jurnal electronic

Legea prevede ca firmele din aceasta categorie sa doteze automatele comerciale cu case de marcat pana pe 31 decembrie 2019.

“Pana la data de 31 decembrie 2019, operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, precum si de acceptatoare de bancnote sau monede, dupa caz, au obligatia de a dota automatele comerciale cu aparatele de marcat electronice fiscale prevazute la art. 3 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.”

Insa, “in cazul aparatelor de marcat electronice fiscale care nu inglobeaza constructiv dispozitivul de imprimare, indeplinirea functiei de imprimare de bonuri fiscale, de rapoarte fiscale de inchidere zilnica, precum si de alte tipuri de documente prevazute de lege nu este obligatorie”, se arata in document.

Automatele pentru livrarea de produse energetice- benzină sau motorină, vor trebui să emită, totuși, bonuri fiscale.
În prezent, procesul de înlocuire a vechilor case de marcat cu jurnal tipărit cu noile case de marcat cu jurnal electronic este în plină desfășurare.

In prezent, legea inca nu este clara in ceea ce priveste tipul de case de marcat care va trebui montat pe automatele comerciale.

Pentru a beneficia ce cele mai multe avantaje la achizitia noilor echipamente fiscale, contactati-ne, sau vizitati magazinul nostru online www.shop.attosoft.ro ori www.casedemarcat.eu

1 0
, ,
Articolul precedent
Controale ANAF si amenzi uriase pentru agentii economici gasiti in ilegalitate
Articolul următor
Google vrea să scoată bani de la motoarele de căutare care vor să ajungă în lista cu propuneri pentru Android

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×