Normele metodologice privind utilizarea caselor de marcat se actualizeaza

Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a fost publicat proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor Metodologice  de aplicare a OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fidcale.

AttoSOFT vă reaminteşte că actul normativ de bază, respectiv Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.28/1999 a suferit mai multe modificări, în timp ce Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr.28/1999, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.479/2003 au fost modificate o singură dată prin Hotărârea Guvernului nr.73/2014, act normativ care a vizat crearea temeiului legal pentru stabilirea componenţei comisiei de autorizare a distribuitorilor pentru aparate de marcat electronice fiscale avizate tehnic, prin ordin al ministrului finanţelor publice. Acest lucru a determinat o serie de neconcordanţe între normă şi lege.

Pe de altă parte, autorităţile susţin că reglementările din proiectul de act normativ vor determina creşterea gradului de încredere a populaţiei în corecta utilizare a aparatelor de marcat electronice fiscale de către operatorii economici şi în colectarea corectă de către organele fiscale a impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

Pentru textul integral al proiectului, accesati http://www.patronatcasedemarcat.ro/noutati/proiectul-normelor-de-aplicare-a-oug-28-a-fost-publicat/

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
Reglementari ANAF – Cum poti utiliza sumele din contul de TVA
Articolul următor
Proiect nou al MFP privind cerintele tehnice pe care trebuie sa le indelineasca noile case de marcat cu jurnal electronic

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×