Noi reglementari legislative privind prevenirea incapacitatii de plata pentru companii – 2016

AttoSOFT va reaminteste ca  a fost publicata OG nr. 22 din 24 august 2016, pentru modificarea OUG nr. 77/1999 privind unele masuri pentru prevenirea incapacitatii de plata, ordonanta ce obliga firmele si companiile, indiferent de forma de organizare si de tipul de proprietate, sa organizeze evidenta obligatiilor de plata si evidenta creantelor, pe termene scadente, catre orice creditor si de la orice debitor.

Companiile, persoanele juridice sunt obligate in a intocmi raportari privind sumele restante mai vechi de 30 de zile de la emiterea facturii fiscale sau de la scadenta, daca scadenta este clar specificata, catre orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoana juridica cu sediul in Romania, care va cuprinde:

– elemente de identificare a calitatii de debitor: denumirea, sediul social si codul fiscal; denumirea, sediul social si codul fiscal ale creditorului; numarul, data emiterii, scadenta, daca este clar specificata, valoarea si soldul facturii ce urmeaza sa fie platita creditorului;
– elemente de identificare a calitatii de creditor: denumirea, sediul social si codul fiscal; denumirea, sediul social si codul fiscal ale debitorului; numarul, data emiterii, scadenta, daca este clar specificata, valoarea si soldul facturii ce urmeaza sa fie incasata de la debitor.

Situatia se va depune prin internet la adresa dedicata in acest scop, in vederea includerii in procedura de compensare a datoriilor neplatite la termenele scadente. Pana la sfarsitul lunii septembrie Guvernul urmeaza sa adopte o hotarare pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a acestor prevederi.

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
ANAF a modificat mai multe declaratii, in Septembrie 2016, prin Ordinul nr. 2070
Articolul următor
Reglementari contabile 2017 – OMFP nr. 1938/2016

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×