Noi reglementari in privinta impozitarii firmelor de apartament, la solicitarea CNIPMMR

Codul fiscal din 2016 prevede (la procedura calcularii impozitului pe cladiri) cote de impozit intre 0,08 % si 0,2% pentru cladirile rezidentiale, in crestere fata de cota din anul 2015 de 0,1 %.

Pentru cladirile nerezidentiale se percepe un impozit intre 0,2% si 1,3%, raportat la valoarea cladirii rezultata dintr-un raport de evaluare intocmit de un evaluator autorizat.

Impozitul pe sediu s-a majorat in anul 2016 fata de 2015 si de 20 de ori, pentru firmele din anumite localitati, conform calculelor Consiliului IMM.

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) solicita Guvernului si Parlamentului modificarea Codului fiscal din 2016 pentru ca patronii firmelor cu sediile in locuinte sa plateasca impozit local diminuat pe cladirea respectiva, ca atunci cad a avea doar destinatie de locuinta.

CNIPMMR cere revenirea la modul de calcul din anul 2015 al impozitului local pe sediile IMM-urilor, sau macar a firmelor mici si a microintreprinderilor, si renuntarea la sistemul actual in care sediile firmelor sunt impozitate diferentiat in functie de destinatia cladirii – nerezientiala sa mixta.

Deja ai votat!
, , ,
Articolul precedent
Scutire de impozit pe profit pentru aparate fiscale, echipamente si software incepand din 2016
Articolul următor
Impozitarea PFA / SRL in 2016, conform noului Cod fiscal – Contributia individuala la pensii

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×